Зелен кейк
Добави към моето меню
Кейк със спанак и кренвирши
рецепта за оригинална закуска, за да бъдат силни децата ни като Попай Моряка. Зелен кейк, приготвен със спанак или коприва – енергетично начало за нашия ден в началото на пролетта
3 яйца
4 с.л. олио
150 краве сирене
100 гр кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
1 и 1/2 брашно
1 пакетче баклувер
1 ч.ч. спанак
щипка копър и босилек
2 кренвирша
за украса
100 гр крема сирене
* Яйцата се разбиват добре, прибавят се постепенно олиото, киселото мляко и пресятото брашно с бакпулвера.
* Добавя се настърганото сирене и нарязания на малки кубчета кашкавал.
* Предварително почистения и бланширан спанак се пуска на блендира на пулс и се добавя към яйчната смес.
* Кренвиршите се нарязват на тънки кръгчета и също се добавят.
* Овкусява се босилек и кпър.
* Тестото се изсипва в намазана с масло форма и се пече на180 С, около 45 минути до готовност.
* Поднася се с айрян, парчетата кейк се украсяват с крема сирене и нарязани краставица и репички.