Гъби на барбекю
Добави към моето меню
Гъби на барбекю
Идея как да приговтвите апетитни гъби с плънка от лук, обвити в бекон на скара или барбекю
Продукти
500 г гъби печурки, средни по размер
300 г бекон на ленти
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
Щипка мащерка
Щипка чубрица
1 с.л. олио
Смлян черен пипер на вкус
• Гъбите се измиват и се махат пънчетата им
• Пънчетата се нарязват на ситно, кромид лука и скилидките също. В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят. Задушават се до златисто и се добавя 100 г от бекона, нарязан на ситно. Сместа се овкусява със смлян черен пипер, стрита мащерка и чубрица
• Гъбите се пълнят с приготвената плънка
• Поставят се две по две една срещу друга и се загъват в лента бекон
• Редят се на дървени шишчета. По желание може да добавите парче чушка, лук, тиквичка между гъбите
• Пекат се на барбекю или грил тиган, като се обръщат за да се изпекат равномерно