Хляб без мая
Добави към моето меню
Хляб без мая
Историята на този домашен хляб е следната, когато се приготвя домашен сок от ябълки и моркови се получава сок и плътна каша от изцедените плодове и зеленчуци. Тя е вкусна, хранителна и не бива да се хвърля. В такива случаи приготвям е този хляб
Продукти
2 ябълки
2 моркова
1 ч.ч. хладка вода
2 ч.ч. ръжено брашно
½ ч.ч. овесени ядки
4 с.л. тиквени семки
1-2 с.л. олио
Приготвяне
• В купа се поставят настърганите и отцедени моркови и ябълки, добавя се брашното, овесените ядки, водата, тиквените семки
• Замесва се тесто, ако е необходимо се добавя още малко брашно
• Оформят се кифлички, които се пекат на средна фурна на 180 градуса до готовност
• Получава се плътен, с с много наситен вкус хляб
Възможни са варианти на плодовете и зеленчуците, според сезона.