Последни Рецепти
Последни Статии

Ходенето намалява риска от инсулт

Добавено в Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Ходенето намалява риска от инсулт
Затова, че хората в света умират най-често умират от сърце по света е тъжен факт от доклада на Световната здравна Организация. За да се преборим с тази опасност са необходими активно движение, здравословно хранене и спокойни и сигурни отношения с околните. И профилактика.
Оказва се, че ходенето, това всекидневно действие, което извършваме може да ни помогне
3 часа ходене на седмица намалява риска от инсулт

razhodka

Учени от Испания са установили, че жените които ходят 3 часа на седмица, са по-малко склонни към инсулт, спрямо жените, които ходят по-малко или изобщо. По тяхно мнение, които вървят повече от 210 минути на седмица рискът от инсулт е по-малък отколкото при неактивните жени.
В проведеното изследване са участвали 33 хиляди мъже и жени, като е била наблюдавана тяхната физическа активност. След което получените данни са били разпределени в няколко групи, според пол, тип на упражнения, общо време за физическа активност на седмица.
За 12 години на наблюдение са били наблюдавани 442 случая на инсулт при анкетираните 33 хиляди човека.
При жените, които са водили здравословен начин на живот и са се движили много, случаите на инсулт са с 43% по-малко, спрямо мъже и жени, които не са били физически активни или отделяли недостатъчно време за физическа активност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории