Последни Рецепти
Последни Статии

Хороскоп за седмицата 15 – 21 май

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Седмичен хороскоп 15 – 21 май 2006

През тази седмица се създават обективни предпоставки за изостряне на отношенията между съпрузите и влюбените.
Сериозните отношения не са лесни. Те преживяват и полети, и спадове, а периодите на конфликти означават едно: време е да бъдат коригирани “правилата на играта”.
До сряда нараства напрежението в отношенията между мъжете и жените. В сряда е възможен изблик на емоции, ситуацията ще бъде коригирана в една или друга посока, но до края на седмицата все още няма да приключи. За онези, които са в състояние да контролират ситуацията, същността на личните им проблеми е в повишения егоизъм на двете страни и разминаването на интересите (мотивацията) и намеренията. Интересите на двете страни в конфликта са напълно противоположни. При това се засилва ревността. При едни тя ще бъде проява на инстинкта за съхраняване на семейството, при други – собственически егоизъм. Най-ярки прояви и от единия тип, и от другия, могат да се очакват в сряда. Признайте си, какъв род ревност ви изгаря сега. Постарайте се да не стигате до крайности. Имайте предвид, че кризата не е само вредна, но и полезна с това, че ни позволява да преценим различията между хората и да осъзнаем дали сме готови да се примиряваме с тях и по-нататък.
Не мислете, че е възможно да промените някого без неговото съгласие и воля. Подобни илюзии костват много скъпо на напористите оптимисти. В социален план всичко върви по изработения през април и началото на май сценарий.
По законите на пазара цените през първото полугодие растат и засега никой нищо не може да направи. Още сега назряват сериозни трусове в икономиката, които през лятото и през есента ще натрупат още сили. Вероятно и самите икономисти не са на едно мнение какво именно можем да очакваме. Времето ще покаже.

А сега е по-добре да решаваме насъщните задачи и да живеем личния си живот. На всички пожелавам щастие и благополучие.

Хороскоп за седмицата 15 – 21 май

ОВЕН
През тази седмица отношенията между съпрузите приличат повече на военни действия, отколкото на общ впряг. Същото се случва и с влюбените и деловите партньори, които имат какво да делят. Трудно е да се прецени кой провокира конфликта, а кой е потърпевшата страна. Вие, като лидер по природа, и в тази ситуация се държите като нападател, дори да сте в отбрана. И затова волно или неволно провокирате всички крайности в ситуацията. През тази седмица още е трудно да стигнете до хармонично приключване на въпроса, но всякакъв резултат е ценен. В сряда се случват най-кардиналните събития и хвърчат най-ярките искри. Едновременно с това, този момент е кулминационен за цялата ситуация. Очаква се тя да приключи след седмица.

ТЕЛЕЦ
Предстои ви трудна седмица. Ще преживеете силни душевни вълнения, чувство на самота или материални загуби. Не е изключено да ви се наложи да отстоявате своите права, да се борите за място в колектива, в професията. Конкуренцията и съперничеството може да ви застигнат както в личния живот, така и в професията. В дадената ситуация ви е невъзможно да проявите открито борбеност, агресия, дори инициатива; ще се наложи да влияете върху ситуацията, оставайки практически извън нея. Ще бъде трудно. Можете да разчитате само на своя прагматизъм и упоритост. А онези, с които сте принудени да контактувате, са излишно емоционални, дори истерични. На това можете да противостоите само с вътрешна сила и издръжливост. Онези, които през тази седмица ще отбелязват рождения си ден, ще прекарат в подобни условия по-голямата част от годината. Преломен момент през седмицата ще бъде сряда. Четвъртък дава надежди.

БЛИЗНАЦИ
През тази седмица ще трябва да се запасите с предпазливост, търпение и издръжливост. Бъдете, както и досега, по-близо до ръководството или покровителя си, поддържайте и реализирайте решенията на онзи, който има власт над вас. Ако съумеете да станете посредник между властта и колектива, ще засилите позициите си в колектива и ще укрепите приятелските си отношения в личния живот. Помнете, че за вас сега мълчанието е злато, особено ако владеете извънредна информация. В четвъртък можете да се изкажете кратко и по същество – за каквото и да става дума това ще бъде добра изява. Можете да я подкрепите и документално. В събота най-накрая “периодът на мълчание” си отива заедно с всички ограничения в общуването. И вие веднага се потопявате в своята стихия.

РАК
Едва ли ще можете да преживеете тази седмица безконфликтно. Съветвам ви да гледате на всичко като на един етап, когато след увлечения и надежди стават ясни сложните моменти, с които се налага да живеете или да се справяте сега. Много е важно как ще се държите. Ще се намерят хора, които ще бъдат засегнати от вашето поведение или то ще им навреди. Стълкновението на интересите е неизбежно. Важно е да не губите самообладание, да не стигате до агресия и истерия. Отстоявайки своите интереси, проявете свойствената ви проницателност и душевност. Кулминацията ще бъде в сряда, това ще бъде един труден ден. В петък вечерта трябва да се отпуснете както трябва и тогава ще видите всичко в най-добра светлина.

ЛЪВ
През тази седмица ще се сблъскате с трудности и често пъти със скрита и неизвестно откъде идваща съпротива. Няма да ви върви в учението, ще ви подвеждат юридически въпроси и такива, свързани с чужбина. Гответе се да отстоявате своя статус и задължително дръжте до себе си по-млад помощник, сигурен и прагматичен изпълнител на вашата воля. Най-добре ще бъде, ако това е някой от вашите приятели или по-голямото ви дете, ако имате такова. С него и чрез него ще бъде за вас най-подходящо да инвестирате и да контролирате своите финанси, да търсите източник на материални балга и достойно социално положение. Най-добрият вариант е, ако той е Телец, но не е задължително. Само да е достатъчно практичен и търпелив.

ДЕВА
Седмицата ще протече доста спокойно и благополучно, ако поддържате хармонични отношения с онзи, комуто сте готови да се подчинявате и уважавате. Вашето търпение и работоспособност ще бъдат възнаградени. Рутинната практическа дейност приключва, в края на седмицата ще видите, че е време да се превключите на нещо по-интересно. Сега вашият интелект и комуникативност ще бъдат по-необходими отколкото търпението и рутината. Още през следващата седмица ще се наложи да поемете отговорността в ангажимент, който ще ви характеризира като специалист и човек, който иска да заслужи висока оценка. С всеки изминал ден самостоятелността ви се повишава. До края на юни вие ще стигнете тавана на своите възможности през тази година. Помислете дали този таван не ви притиска.

ВЕЗНИ
Любовни конфликти и финансови неудачи, професионално съперничество и съпружески проблеми ще изпълват и разнообразяват живота ви през тази седмица. Няма да ви се наложи да скучаете. Дори в личен план вие сега сте открити, публични и не сте в състояние да нормирате своето увлечение и страст. Възбуждащата ситуация ще продължи до юни, но тази седмица в сряда ще има кулминационна сцена. От това как ще я изиграете, ще зависи и завоя в потока от събития. Забележете, че нещата се изострят именно в онази сфера, в която надеждите ви в началото на април са били толкова много. Така или иначе, трудностите трябва да бъдат ликвидирани или да бъдат вписани в ситуацията като необходим елемент, така както пикантните подправки към основното ястие.

СКОРПИОН
В службата са възникнали проблеми или вие просто сте боледували, при това може би в остра форма. Не изключено вашите съпружески отношения също да преживяват бурен период. С една дума, следващите две седмици не ви обещават спокоен живот. За вас обаче и борбата има привлекателна страна – високият градус на чувствата, от който вие се нуждаете много. Вашето намерение да заминете среща рязка съпротива или неприятности от юридически характер. Имайте предвид, че сега вие трудно се адаптирате към промените на битовите условия и условията на работното място, затова не е желателно да ги променяте. Онова, което в началото на април все още ви изглеждаше като приказка, се обръща в малко по-друга посока. Пазете нервите си, важното е да имате повече положителни емоции.

СТРЕЛЕЦ
В понеделник се доверете на своята интуиция. Опирайте се на нея и когато правите плановете си за седмицата. Доверявайте се обаче повече на своите чувства. В сряда и четвъртък вашите желания влизат в особено остър конфликт с вашите възможности. Пазете парите. Мобилизирайки своите възможности и контакти, а така също използвайки подкрепата на друг човек, ще преодолеете всичко. Ако се оставите на привличането, любовна връзка и приятелски съюз ще променят качеството на живота ви. Неуспехът може да бъде резултат от прибързаност или прекалена заетост, когато пренебрегнете чувствата на други хора. Проблем сега може да стане именно лекомислието в отношенията с други хора. Не насрочвайте срещи за четвъртък.

КОЗИРОГ
Благополучието през следващите дни ще се определя от сътрудничеството, а не от съперничеството ви с домочадието. Особено показателни дни в това отношение ще бъдат вторник и сряда и вие ще трябва да се опитате да управлявате ситуацията. Имайте предвид, че сега си имате работа с енергичен, честолюбив, емоционално избухлив, но не агресивен и всъщност не особено властен човек. В сряда е възможен явен семеен конфликт. Бъдете сдържани. В четвъртък може да последва малка депресия, не се вълнувайте. Ако имате сериозен материален проблем, в четвъртък той ще наруши душевния ви комфорт. В петък ще се възстановите. В неделя очаквайте добра новина, повярвайте й.

ВОДОЛЕЙ
През тази седмица семейни въпроси ще се нуждаят от вашата активна позиция и вие ще я заемете. Провеждайки своята линия, ще сте взискателни към всеки. Успешен във финансово отношение ден е вторник. Успехът ще ви съпътства в някакъв голям ангажимент, не става дума за битова дреболия. В службата достатъчно конфликтна ситуация може да създаде сериозен проблем с колеги и подчинени във вторник и сряда. При това в сряда шансовете за изглаждане на разногласията в интерес на колектива са повече. В четвъртък вие ще дадете толкова много от себе си, че ще имате нужда от малка почивка, защото все едно няма да имате сили за нищо друго. Всичко, което ще сгрее душата ви в петък, ще бъде полезно за вас в дългосрочна перспектива. Почивните дни ще дойдат с големи разходи, но те ще са ви от голяма полза в бъдеще.

РИБИ
Вие се притеснявате много силно по повод финансови въпроси, имущество и инвестиции. В това трескаво състояние е възможно да постъпите прибързано. Удоволствия и любовни връзки ще доведат след себе си неоправдани от практическа гледна точка разходи, но ще бъдат много полезни за възстановяване на душевното ви равновесие. Парите сега повече от друг път играят защитна функция за вас и вашето отношение към тях е много емоционално. Ще спечелите точно толкова, колкото струва вашият талант. Ще изхарчите може би още повече. Най-непредсказуемо ще бъде вашето поведение в събота, но тогава може да се роди интересна идея: например да заминете на почивка в чужбина или нещо от този род. В следващите две седмици в една или друга степен домът ви ще бъде “на колела”.

Маргарита

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории