Последни Рецепти
Последни Статии

как се сдобряваме

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

как се сдобряваме

Това са резултатите от анкетата, която в последните 10 дена беше на сайта.

Как се сдобрявате с вашата половинка?
Първа предлагам помирение 23% (207 votes)
Не съм инициатор за сдобряване 15% (134 votes)
Различно е, който е виновен е първи 38% (337 votes)
Ние не се караме 13% (116 votes)
Ако се скараме е за дълго, защото никой не прави първата крачка 11% (101 votes)
Total Votes: 895

Гласувалите са близо 900 човека, като основната тенденция е, че този, който се чуства виновен за недоразумението или по-сериозно скарване поема инициативата за помирение.
Втората тенденция е, че ние жените, първи търсим как да решим недоразумението и протягаме ръка.
Но, ако съберем двата въпроса “Ако се скараме е за дълго, защото никой не прави първата крачка” и “Не съм инициатор за сдобряване” се получава това да бъде втората позиция, което е лошо, защото в напрегнатото ни ежедневие домът трябва да бъде нашата крепост и имаме нужда от силно мъжко рамо и подкрепа, за да се получават нещата.

Затова, ако сте се скарали, бъдете готови да направите първата крачка към помирението. Може да е само поглед, докосване, дума, понякога може да бъде начало на път, на промяна, но в името на съжитеслтвото с любимия – това е път, който сме готови да изминем.

следва продължение

На масата са две книги “Мъжете си падат по кучки” на Шери Аргов в която авторката твърди, че добрите момичета печелят място в рая, а лошите – в мъжките сърца. И мъжкият отговор – “Мъжете не си падат по …. или мъжката гледна точка” на Травис Старк.
Искам да прочета книгите и да разбера къде е пресечната точка на женската и мъжката гледна точка. И толкова ли е важно след като всеки от нас е една вселена и е важна само допълващата вселена на другия за да настъпи хармония в един цялостен създаден свят.

следва продължение

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории