Последни Рецепти
Последни Статии

Невкусната храна влияе на настроението

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Жена на диета – сутрин кафе (без захар, без сметана), на обяд – зелена салата, вечер – пилешко филе и малко салата. И така седмици наред, ако въпросната жена е достатъчно упорита. В името на заветната цел – да се постигне калориен дефицит и да отслабне с някой кг.

Това обаче няма нищо общо нито с полезното, нито със здравословното хранене. Нито е вкусно, нито е пълноценно хранене. И може да платим затова и със здравето си и с нервите си.

Израелски учени дори стигат по-далеч и казват, че безвкусната и еднообразна храна може да причини депресия и други разстройства
Невкусната храна влияе на настроението

Изводът до който достигат, че влияе. Човек, който редовно консумира невкусна храна може да страда от апатия и тежки депресивни състояния. Именно такава храна е способна да предизвика и хронична умора.
Хора, които страдат от депресивни състояния не трябва да включват в своето хранене невкусни храни.
Това състояние специалистите назовават „продуктова депресия“ от нея най-често страдат жени, които редовно са на диета

Източник independent-news

diet pix apple voda metyr

Коя храна е невкусна? Казват, че на цвят и на вкус приятели няма. Може би главното е да следваме своите вкусови предпочитания и да включваме в нашето меню колкото се може по-разнообразни продукти, по-малко термични обработени, като следваме принципите на балансираното здравословно хранене, да избираме продукти съобразени със сезона.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории