Последни Рецепти
Последни Статии

Хранителна депресия

Добавено в Диети, Здраве

Добави към моето меню

Постоянното следване на строга диета може да доведе до разстройство на психиката.
Това е извода от наблюдения на учени от Израел, които установяват, че до тежки нервни ситуации и дори до разстройства може да доведе употребата на еднообразна и невкусна храна.

Хранителна депресия
diet fruit giri pix

Специалисти провеждат експеримент в резултат на който са стигнали до извода, че безвкусната храна намалява емоционалната настройка, способства за развитие на апатия и хронична умора. Диета от продукти, които не отговарят на вкусовите предпочитания може да доведе до нервно разстройство.

Според изследователите хора, които имат признаци на хранителна депресия възприемат храната с още по-голямо неприятно усещане. Такива хора се хранят автоматично без осъзнаване на възприеманото количество, което се явява причина за наднормено тегло.

При хранителната депресия жертва се оказват по-често жени съблазнени от диети. Като резултат приемат по-малко полезни вещества и главният мозък като следствие изпраща сигнали на организма за напрежение и тревожност. Заради това човек изпитва неудовлетворение, раздразнителност и човек се чувства нещастен като резултат.
Диетата може да доведе до психични проблеми

Какво е решението? Хранете се пълноценно, подбирайте храната, приемайте я 4-5 пъти дневно и се движете повече!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории