Последни Рецепти
Последни Статии

Хрупкави гофрети

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Хрупкави гофрети

Гофрети съм правила и преди когато нямах гофретник, с пълнозърнесто брашно, или със сирене. Имат едно предимство пред палачинките – стават някак по-бързо, искат по-малко време. Вкусна идея са закуска в някоя съботна утрин. Това беше и причината и за покупката на гофретника от Lidl. На два пъти правихме в него с пълнозънесто брашно, с малко мазнина, почти без захар – вкусни са.
След пътуването в Брюксел през април две традиционни неща от там – белгийски шоколад (повярвайте ми няма нищо общо с шоколада, който се предлага у нас) и белгийски вафли. Те бяха и причината да опитам да направя хрупкави, сладки, с бяло брашно гофрети.

gofreti 2

Разговорът беше почти този „Искаш ли да опитам да направя като тези, но с малко захар в тях?“ Отговорът беше „Ако ти се занимава, но не ги прави с много масло…“ Потърсих рецепта и с малки изменения е тази.
И след 30 мин вече бяха готови. И за да им се насладим, а и за да има за колегите докато пиехме кафе на терасата огряна от слънцето – още една доза.

gofreti 1

Продукти
1 ч.ч. брашно
2 ч.л. захар
1 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
½ ч.ч. разтопено краве масло (може и олио)
1 ванилия

gofreti 3
Начин на приготвяне:
• Яйцата се разбиват с разбивачка
• Добавя се прясното мляко, 2 ч.л. захар, прясно мляко, разтопено и изстинало масло (втората доза направих олио), ванилия и брашно. Може да се добави още 1-2 с.л. брашно – сместа трябва да стане гладка и по-гъста от палачинкова
• Загрейте гофретника. Намажете с масло и с черпак налейте от сместа. На около 5-тата минута обърнете гофретите. Готови са за около 8-10 мин. исках да са хрупкави затова пекох в повече
• Поднасят се с течен шоколад, мед, сладко, разбита сметана, плодове

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории