Последни Рецепти
Последни Статии

Хубави през лятото

Добавено в Готварски статии

Добави към моето меню

Нощта е време за сън и разхубавяване. Нито една уважаваща себе си жена не бива да забравя рецептата на древните индийски лечители, която те препоръчвали на красавиците –
заспивайте с мисълта, че сте млади, прелестни и желани!
И понеже за опит пари не взимат, експериментирайте – преди да потънете в обятията на съня, повторете своеобразната мантра поне десет пъти.

Какво да правим обаче дотогава?
Веднага след като се приберете вкъщи, почистете лицето от грима, замърсяването, мазните секрети, които запушват порите. За сухата кожа са задължителни тоалетното мляко и лосионът, а за мазната – гел или пяна, които се измиват с разточително количество хладка вода.

water drink pix flowers

Има няколко прости правила, които обаче понякога е сложно да се спазват.
– Не яжте поне 3 часа преди да се допрете до възглавницата.
– Не се наливайте с течности. Чаша билков чай – да, но нищо повече.
– Не вършете никакви козметични операции по тялото си от сорта на тотална епилация.
– Спестете си стреса. Той може да дойде дори от късните новини. Отдайте се на положителни емоции.
– Ако имате вана, напълнете я с ароматни соли, полежете в нея 20 минути и си пуснете музика, която отпуска душата и тялото. Затова водата не бива да е прекалено гореща. След като излезете от банята, се намажете с хидратиращ продукт, втрит с енергични движения, за да се активизира кръвообращението.

През нощта кожата се обновява по-бързо, отколкото през деня. И изпълнява две безкрайно важни функции – изхвърля токсините и диша активно. Така помага на бъбреците и белите дробове. Ако сутринта се събудите с някоя не особено естетична пъпка, знайте, че организмът ви не е успял да се пребори с натрупаните по светло шлаки.

Кремът за лице, естествено, трябва да е по-концентриран от дневния. Той е овлажняващ и подхранващ – нанася се два часа преди лягане, включително и върху шията. Но никога около очите – за там има специални продукти.

Сега, в разгара на лятото, деколтето може да ви изиграе лоша шега. Така небрежно и ефективно то ще отмъсти за липсата на грижи към него. А няма нито една жена под слънцето, която да не мечтае за разголени тоалети, приковаващи мъжките погледи и желания. Ето няколко бързи трикове, с които тази част от тялото може да се превърне в особено прелестна.

Поне веднъж в седмицата ексфолирайте епидермиса, за да се освободи от мъртвите клетки, от неравномерната пигментация и да се провокира регенерирането. Но в никакъв случай не бива да триете яростно, защото точно там кожата е особено чувствителна и дори по-тънка. Най-лесно и приятно това се прави под душа.
Всеки ден деколтето трябва да се маже с крем или да се “изглажда” с тоалетно мляко. Това води до хидратация, тонизиране и стягане. Фон дьо тенът за лицето трябва да се нанася и върху деколтето. Иначе е смешно и грозно.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории