Последни Рецепти
Последни Статии

Каланетика

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Каланетиката e една универсална гимнастика
задейства всички мускули и е подходяща за всяка възраст.

За все повече хора в каланетиката има нещо като че ли магнетично – под звуците на тиха музика да се опитваш да усетиш всеки мускул от своето тяло.
Каланетиката наистина е гимнастика, при която се задействат абсолютно всички мускули на тялото. Всички упражнения се правят в почти статично положение – в изправено, седнало или легнало положение на тялото, а амплитудата на движение на краката и ръцете е почти незабележима – до един сантиметър. На този фон резултатите са неочаквано добри: мастната тъкан сякаш незабелязано изчезва, а кожата се стяга. Мускулите не увеличават своите размери, а просто укрепват. След около 20 дни упражнения се забелезват първите изменения – гръбнакът се изправя, бедрата и талията стават по-стройни. След тренировките в цялото тяло се усеща приятна лекота.
Каланетиката е подходяща за всички хора, включително пълни, в напреднала възраст, без изградени навици за физически упражнения.
Тя особено се препоръчва на хората, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, защото натоварването при нея не се усеща, няма преумора и задъхване, а ефектът в корекцията на тялото е очевиден.
След първото занимание с каланетика в продължение на 2 часа се извършват преобразувания в мускулите, защото статичното натоварване “включва” стабилизиращите мускули, който не са били задействани дълго време.
Тези, които мечтаят да отслабнат, не трябва да ядат непосредствено след упражненията. Водата е разрешена, но трябва да се пие на малки глътки. А слабите хора трябва да наблегнат на храната, богата на белтъчини, която ще им помогне да увеличат мускулната си маса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории