Запеканка от карфиол и сирене
Добави към моето меню
Карфиолът е полезен, вкусен и освен на туршия може да се приготвят какви ли не вкусни ястия с него, които и да са диетични. Това е една много лесна и вкусна идея. Опитайте.
Продукти за 2 порции:
500 г карфиол розички
200 г извара
100 г сирене
50 г кашкавал
1 с.л. олио
4 яйца
Начин на приготвяне:
• Карфиолът се накъсва на розички и се подрежда на един ред в тавичка. Залива се с вода, колкото да покрие леко дъното (може да се залее със зеленчуков бульон, прясно мляко, в случая 200 мл вода)
• Слага се във фурна на 200 градуса. В момента в който водата заври, карфиолът вече леко е омекнал тавата се изважда и се залива със смес от разбитите яйца, извара и натрошено сирене
• Връща се обратно във фурната, когато яйцата стегнат (около 10 мин) се поръсва с настърган кашкавал и се връща да се запече до златисто