Кавърма в гювече с картофено пюре
Добави към моето меню
Кавърма в гювече с картофено пюре
Рецепта споделена от Hristina Koleva
За картофеното пюре
1 и ½ кг картофи
Сол на вкус
50 г краве масло
Картофите се сваряват, пюрират се и се овкусяват с краве масло, сом, черен пипер
За кавърмата
1 кг свинско месо
300 г гъби
2-3 глави кромид лук
4-5 червени печени чушки
1 ч.ч. домати консерва
Подправки на вкус – черен пипер, сол
Запържваме свинското месо, прибавяме нарязани гъби, лук, печени чушки и домати
Овкусява се с подправки по желание.
След като всичко се задуши до готовност се оставя да изстине.
Пюрето се разпределя в гювечетата, като се надига и по стените, изсипва се кавърмата и отгоре се поставя отново пюре.
С мокри ръце се взема от пюрето и се правят форми по желание. Отгоре се намазва с мека четка с жълтък и се запича във фурната на 200 градуса.