Стерилизирани кисели краставички
Добави към моето меню
Стерилизирани кисели краставички
или как сами да си направим кисели краставички за зимата
Tова е рецепта без която нито едно семейство не може да мине. дали ще ги купуваме готови или ще ги приготвим сами е въпрос на организация и желание. мога да кажа, че домашно приготвените са по-вкусни. а ако е необходимо самите краставички корнишони купуваме от пазара
Продукти за 1 буркан (800 мл)
500 г краставички
клонки копър
зърна черен пипер, 10-15 зърна
заливка:
вода до ръба на буркана
1 с.л. сол
2 с.л. оцет
кромид лук
Начин на приготвяне:
* На дъното на буркана се слага клонка копър на венче, няколко 7-8 зърна черен пипер
* Редят се пълно краставички корнишони, по-дребни
* Добавя се 1 с.л. сол, 2 с.л. оцет и буркана се допълва с вода
* Бурканите се запечатват с капачки и се варят 10 мим на тих огън от завирането на водата