Крем супа от карфиол и моркови
Добави към моето меню
Когато е студено, мъгливо и дъждовно, когато ноември ни покаже унилата си страна си направете супа. Погледнете какви зеленчуци имате и направете една богата крем супа, която да си хапнете с удоволствие и да ви сгрее, докато гледате как навън вятърът отнася последните листа от дървото или дъждовните капки бият по асфалта.
Като тази супа, която ни събра с децата около масата
Крем супа от карфиол и моркови
Продукти:
400 г розички от карфиол
2-3 моркова
2-3 картофа
1 глава кромид лук
7-8 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
50 мл прясно мляко, сметана, ако има
2 с.л. сусам, ленено семе – за поръсване
Начин на приготвяне
• В тенджера се слагат да се сварят картофи и моркови. когато са почти сварени се добавя карфиола
• В тиган се загрява олио или зехтин и се добавят нарязаните на ситно лук и чесън. Разбъркват се докато започнат да стават златисти
• Леко изстиналите зеленчуци се слагат в блендер, заедно с чесън и лука и малко от течността. Разбива се на крем и се долива толкова течност, колкото е желаната гъстота
• Супата се връща на котлона да бъкне и се поднася поръсена със семена.