Супа с тиква и домати
Добави към моето меню
Когато стане студено и дъждовно, и не само тогава, си направете супа
Тиквено-доматена супа
Продукти:
1 малка тиква
3 глави червен лук
1 зелена чушка
500 мл доматен сок
500 мл нарязани домати на кубчета
1 скилидка чесън
един стрък пресен босилек
малко пресен магданоз
олио, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
• Нарежете лука и чушката, изсипете ги в тенджера с малко олио на дъното и включете котлона.
• Добавете малко сол, захлупете с капак и оставете да се поизпотят.
• През това време обелете и нарежете тиквата на средно големи кубчета.
• Добавете тиквата към тенджерата, залейте с вода и оставете да заври. Гответе до пълното омекване на тиквата.
• Добавете пастата и нарязаните домати и продължете да готвите, докато се изпари част от течността.
• Добавете накълцания чесън и продължете а готвите още няколко секунди.
• Пасирайте всичко и добавете босилека и черният пипер.
• Поръсете всяка порция супа с пресен магданоз и запечени тиквени семки, които ще добавят приятно хрупкане към така прекрасно кадифената супа. А ако се престрашите, добавете и малко канела!
Рецепта споделена от Rositsa Gardjeliyska, Primal Yum & Venture’s post