Постни лападови сарми
Добави към моето меню
Постни лападови сарми
Ирина Кърпарова е майсторката на това пролетно изкушение:
Пълнежа на сармичките – ориз, лук, джоджен, магданоз, черен и червен пипер, олио и сол. Може да се сложат и гъби в пълнежа, но аз ги пропуснах.
Навивам ги като лозовите сарми – обратната страна на листата остава отвътре. Предполагам,че има значение само от естетическа гледна точка.
Могат да се сварят в тенджера, като върху сармите се слага чиния.
Могат да се приготвят и на фурна, като се запекат до готовност.
Anka Trifonova сподели „соса който приготвям аз за всякакъв вид сърмички.В чисто масло или олио запържете брашно, към него прибавете разбити в кисело мляко няколко жълтъка. Ако е станал соса гъст, разредете го с малко водичка. Може да се овкуси с чесън пожелание> Добър апетит!
Могат да се приготвят и с доматен сос:
Marijka Kuneva – препеченото брашно запържвам в сгорещеното олио и няколко скилидки чесън, зависи от порциите един цял или половин буркан домати изчистени от семки и люспи се слагат към брашното ври докато се сгъсти, сол на вкус и се поръсва с нарязан магданоз. Да ви е сладко
xarecvd mi!
супер звучи! ще пробвам рецептата.
супер звучи! ще пробвам рецептата.
супер звучи! ще пробвам рецептата.
супер звучи! ще пробвам рецептата.
супер звучи! ще пробвам рецептата.
супер звучи! ще пробвам рецептата.
супер звучи! ще пробвам рецептата.
супер звучи! ще пробвам рецептата.
непременно ще опитам.
непременно ще опитам.
непременно ще опитам.
непременно ще опитам.
непременно ще опитам.
непременно ще опитам.
непременно ще опитам.
непременно ще опитам.