Лазанята на Юлия
Добави към моето меню
Лазаня “Juli@”
рецептата е споделена от Юлия
Рецепта за вкусна импровизация на тема Лазаня
Продукти:
1 пакетче сос бешамел,
500 мл. студено прясно мляко,
1 пакет кори за лазаня,
500 г кайма или 3-4 настъргани кремвирша(може и шунка),
1 глава лук,
3-4 скилидки чесън,
300 г доматено пюре (или лютеница-малко бурканче),
1 настърган морков,
200 г настъргано сирене,
200 г настърган кашкавал,
1-2 домата на колелца,
2 зелени пиперки нарязани на колелца,
чубрица, черен пипер, сол (може и пикантина).
• Запържваме ситно нарязания лук, моркова и чесъна в малко олио, прибавяме каймата(шунката, кремвирша) и подправките, запържваме добре и накрая прибавяме доматеното пюре(лютеницата). Варим до получаването на гъст сос.
• Настъргваме сиренето и кашкавала поотделно. Нареждаме на дъното на намазнена тавичка 2 реда кори. Добре е най-отдолу да са 2 реда кори, слагаме сос бешамел, след което поставяме част от плънката, поръсваме със сирене или кашкавал (редуват се през ред като най-отгоре на последната кора трябва да остане кашкавал), кръгчета пипер, домат и отново кори.
• Всеки ред се маже със сос бешамел. Като наредим всички редове завършваме с кашкавал и резенчета домат.
• Покриваме с фолио, печем 90 мин. на 200˚C, след което откриваме и запичаме кашкавала до златисто