Лаврак с ароматни подправки
Добави към моето меню
произход и начин на доставка и съхранение. Затова, когато видя риба на промоция много често веднага вземам. Защото е вкусна и се готви бързо. Така се получава че през седмица – две редувам лаврак с ципура.
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 10 мин.
Порции: 4
Лаврак с ароматни подправки
Продукти:
2 лаврака, около 600 г (2 х 300-350 г)
500 г картофи
2 с.л. зехтин
Щипка черен пипер
Няколко листа девесил, ако не сух или заменете с магданоз
1 лимон
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
• Почистете рибите добре от вътрешностите и ги измийте. Махнете главата и опашката. Разрежете ги по дължина, така че да получите 4 филета. След това срежете всяко едно филе на четири, по диагонал, така че да се оформят хапки под формата на ромбове.
• Сварете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Овкусете ги с девесила, смлян чер пипер и сол. Полейте ги със струйка зехтин.
• Филето от лаврак изпечете на сух тиган
• Сервирайте парчета лаврак като се редуват с картофи. Може да запечете за кратко на грил функция на фурната. Поднесете с филийки лимон
Идея: Може да приготвите лаврака на скара, пълен със зелени подправки – каквито съберете – магданоз, девесил, розмарин, босилек – става много вкусно