Мързеливи пилешки бутчета с ориз
Добави към моето меню
Мързеливи пилешки бутчета с ориз, гъби и моркови
Рецепта, лесна, вкусна и с много зеленчуци
Необходими са
4 пилешки бутчета
1 стрък праз лук
200 гр гъби печурки
2 моркова
1 ч.ч. ориз
няколко стръка магданоз
смлян черен пипер на вкус
* Пилешките бутчета се почистват от мазнината и се поставят в тава. Овкусяват се със смлян черен пипер и се доливат 2 ч.ч. вода
* Пекат се около 30 мин и се обръщат. Тогава се добавят зеленчуците – гъбите нарязани на филийки, морковите на тънки кръгчета и ориза;
* Пече се до готовност, като бутчетата се обръщат;
* Поднасят се поръсени с нарязан магданоз
Почти накрая може да се добави и 1 стрък праз, нарязан на тънки кръгчета
mmmmmm, dobre izglejda.
barzo i vkusno