Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета август 2017

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Времето през август: Идеално за море! И за планина! И за тези, които остават на работното място.
През август ни се иска да е ваканция, да се радваме на всеки ден от лятото, да посрещаме изгреви, да се къпем в морето, да изкачваме нови върхове и вятърът да играе в косите ни. Навярно колкото хора има и толкова представи за добре прекараната отпуска има.
Това, което е общо е хубавото време – август обещава да бъде такъв. И да сме здрави, да се чувстваме добре в нашето тяло.
woman-eating pix

През лятото да се влезе във форма и да се постигне резултат, ако сме на диета са няколко – храната – изобилие от плодове и зеленчуци, много слънчева светлина, възможност за повече физическа активност и време прекарано в движение на вън, сред природата. И още храним се с истинска храна и сме меного по-малко подвластни на лошо настроение и депресия.

За да се чувстваме комфортно в своето тяло имаме един верен помощник – Лунната диета – един ден за детоксикация в седмицата, като се следват принципите на балансираното хранене.
Като следваме фазите на Луната всяка седмица имаме един такъв ден, когато разтоварваме организма си от токсините, които се натрупват в него.

Фази на Луната август 2017 г:
07.08.2017 г. – 21:47 часа – пълнолуние
15.08.2017 г. – 04:51 часа – последна четвърт
21.08.2017 г. – 21:34 часа – новолуние
29.08.2017 г. – 11:19 часа – първа четвърт
moon diana ruseva

Какво е необходимо да се направи? Когато започва дадена лунна фаза в продължение на 24 (или 72 часа – само веднъж в месеца) се приема само вода, билков чай или прясно изцеден сок, ако усетите слабост, може да хапнете един плод или свежа салата.

По време на пълнолуние е препоръчително да се консумира много вода, за да може по-лесно да се елиминират излишните течности от организма. Също така е добре да си приготвяте и билков чай. Разрешени са още:
– гъби и всички други зеленчуци без картофи
– плодове и особено ананас
– зеленчукови и плодови сокове
– растително масло – студено пресовани
– зърнени и млечни продукти

По време на новолуние включете в храненето си повече зеленчуци. Те подпомагат активното разграждане на мазнините, премахват токсините, подобряват метаболитните процеси в организма.
По време на новолуние се хранете със зеленчуци, плодове, зеленчуков бульон. Много е важно да не консумирате консервирани плодове и сокове, зеленчуците да са свежи или приготвени на пара. Бульоните трябва да са домашно приготвени.
Последна четвърт: Препоръчва се да консумирате само вода, чай, прясно изцедени сокове.
Първа четвърт на Луната: Тялото ви се нуждае от повече енергия, затова включете в менюто си повече свежи плодове и зеленчуци и пийте много вода и зелен или предпочитан от вас билков чай.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории