Последни Рецепти
Последни Статии

Мусака от тиквички “Мусала”

Добавено в Българска кухня, вегетарианска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Мусака от тиквички “Мусала”
рецепта за вкусна мусака от тиквички и богата заливка – идеална в сезона на тиквичките

3 тиквички
5-6 стръка копър
2 стръка зелен чесън или 3 скилидки чесън
2 с.л. олио
2 домата

за заливката:
2 яйца
4 с.л. брашно
100 гр извара
200 мл вода
4 с.л. кисело мляко
1 щипка сода за хляб

магданоз за поръсване
musala-1

* Избират се по-млади тиквички, без образувани семена. Измиват се и се режат на тънки кръгчета;
* Зеленият чесън се реже на ситно, ако са скилидки чесън се счукват, смесват се с нарязания на ситно копър,
* В намазана с олио тава се редят ред тиквички, ръсе се с чесън и копър, тиквички … И се завършва с ред домати, нарязани на тънки шайби;
* Пече се в прдварително загрята фурна до готовност на тиквичките;
* Приготвя се заливката, като се смесват продуктите и мусаката се пече до златисто;
* Готовата мусака се поръсва на нарязания магданоз.

Може да се поднесе и топла и студена. Много добре се съчетава с кисело мляко.

musala-2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории