Меню на сватбеното тържество на принц Хари и Меган
Добави към моето меню
На 19 май стана ясно какво е менюто на приема за сватбата на принц Хари и принц Хари и Меган Маркел
Какво ще бъде менюто на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл?
Изискани ястия посрещат гостите на сватбеното тържество в Уиндзорския дворец
Изискани ястия за гостите на сватбеното тържество в Уиндзорския дворец
Гостите, които честитиха на младоженците, херцозите на Съсекс Хари и Меган в Уиндзорския дворец, бяха посрещнати на сватбеното тържество с изискани ястия и нетрадиционна сватбена торта, отбелязва АП.
Менюто се основава на сезонната британска продукция, като на поканените ще бъдат предложени шотландски скариди, британски аспержи и печено уиндзорско агнешко. Гостите ще могат да се насладят и на пилешко фрикасе с гъби смръчкула, грах и ризото, подправено с мента и свинско на скара.
Гвоздеят на сватбеното тържество ще бъде нетрадиционната торта. Младоженците поръчаха на калифорнийската сладкарка Клеър Птак да приготви “торта с лимон и сироп от бъзов цвят, която ще съчетава вкусовете на пролетта… покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя“.
Маркъл преди време е интервюирала Птак,”която се фокусира върху използването на сезонни и органични съставки в тортите си, за бившия си лайфстайл блог, който беше закрит миналата година, пише Дарик.
Клеър Птак е родена в Калифорния, САЩ, и работи в ресторанта “Chez Panisse” в Бъркли под ръководството на шеф Алис Уотърс, преди да се премести в британската столица.
Започва бизнеса си в квартала “Хакни” в източната част на Лондон, където продава домашни приготвени сладкиши на щанд. През 2010 г. отваря собствената си пекарна “Вайълет”, която се намира на същото място.
снимки: Guliver/Getty Images, информация АП