Гъби с масло
Добави към моето меню
Гъби с масло
Рецепта в сезона на гъбите! има такъв момент през есента, октомври, когато гъби могат да се берат в гората, и на пазара могат да се купят както брани гъби сред природата, така и култивирана печурка и кладница. Тогава и цената на гъбите става ниска и как да не ги включваш в рецептите, които приготвяш. Сега е моментът за гъби с масло и лук, само с масълце и за панираните гъби.
1/2 кг гъби печурки
1 с.л. олио
смлян черен пипер на вкус
1 голяма глава кромид лук
* Гъбите се измиват и по-големите се нарязват на парченца. Поливат се с олиото (може само с 1 с.л. да станат вкусни, тайната на ястието не е в мазнината) овкусяват се със млян черен пипер и се налива около 100 мл вода;
* Пекат се около 10 мин на средна фурна на 200 градуса, след което се добавя кромид лука и се разбърква. Пече се до готовност.
Така приготвените гъби мога да се поръсят с нарязан на ситно магданоз или копър, да се добави 1-2 стръка зелен чесън и да се разбърка.
Ястието е подходящо както за основно ястие, така и за гарнитура.