Окрошка
Добави към моето меню
Окрошка с кефир
Продукти – зелен лук и чесън, копър, репички, краставица, варени яйца, варени картофи, сварени яйца, зелена салата, кефир, вода,сол на вкус, оцет на вкус, малко хрян и горчица на вкус
Зеления лук и копъра се нарязват на ситно и се претриват.
Добавя се нарязани на ситно репички, краставица, варени яйца, картофи, няколко листа зелена салата
Добавя се кефир и вода до желаната гъстота и се овкусява с хрян и горчица на вкус.
Окрошка (на руски: окрошка) е руска студена супа. Името произлиза от крошить, което означава натрошаване на малки парчета.
В класическият вариант супата е микс от свежи зеленчуци (краставици, зелен лук, репички), варени картофи и яйца, шунка (сух салам или сухо месо) и квас. Както и да се направи с червено цвекло. Алтернативните варианти могат да се направят с друга течност вместо квас (кефир, сурватка, бира, разреден оцет, разреден йогурт и др.).
Съставките се нарязват на малки кубчета и се смесват с кваса преди ядене.
Окрошката се смята за идеална за лятото, тъй като е освежаваща. Може да се яде и с млечна сметана и/или горчица.
рецепта и снимка Tatsiana Krachko