Омлет с гъби и спанак
Добави към моето меню
Омлет с гъби и спанак
вкусно и лесно, може да се приготвя през есента-зимата-пролетта, може да се включва в хранене при диета
Продукти за една порция
2 яйца
2-3 гъби
4-5 листа спанак
30 г кашаквал
1 ч.л. олио
Необходим е хубав тиган с незалепващо покритие (керамичен)
Рецепта за Омлет с гъби и спанак
• Гъбите се нарязват на тънки филийки
• Тиганът се загрява с малко мазнина (няколко капки) и се редят гъбите. Когато се запекат от едната страна се обръщат от другата
• Яйцата се разбиват и при тях се добавя нарязания на ситно спанак
• Сместа се излива върху гъбите, като тигана се вдига и се накланя леко встрани докато сместа се разпредели
• Когато омлетът се запече от едната страна се обръща от другата. Отгоре се подрежда тънко нарязан кашкавал
• Готовият омлет се поднася още топъл