Панкейк с портокали
Добави към моето меню
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
3 с.л. олио
4 с.л.захар
2 ч.ч. брашно
1бакпулвер
насърганата кора и сока на 1 голям портокал
* Портокалът се измива много добре и се настъргва кората му и се се изцежда сока
* Яйцата се разбиват със захартаи се смесват с портокаловата кора, сока, брашното и баклувера. Получава се гъста, по-гъста от кексова смес
* Загрява се тефлонов тиган и се намазва с олио. С лъжица се сипва от сместа и се разстилат. Събират се около 3-4 наведнъж
* Пекат се от двете страни (не се пържат, а се запичат в тигана)
* Поднасят се с плодове, разбита сметана или сладолед.
Подходящо за закуска сутрин, а ако се украси със сметана и плодове може да се поднесе като ефектен сладкиш.
По идея на рецептата Yordanka Pavlova
Благодаря за рецептата,ще я направя непременно!Моят “панкейк” е с прясно мляко-1и1/2 ч.ч,2 яйца,3 лъж.олио,4суп.лъж.захар,2 ч.брашно,1бакпулвер,1ванилия.Приготвят се по същия начин и са подходящи за закуска,както и с 2-3 топчета сладолед – десерт.