тиквички с гъби
Добави към моето меню
Това ястие е една от разновидностите на еврейското ястие пащида, освен с тиквички се прави и с други зеленчуци.
2 средно големи тиквички
1 ч.ч. нарязани гъби (или малкаконсерва гъби)
1 гл. лук
1/2 ч.ч. масло
1/2 връзка копър
1/2 ч.ч. брашно
2-3 яйца
1/2 ч.ч. квасена сметана
кашкавал
В маслото се задушава лука, нарязан не много на ситно, добавят се изцедените гъби и тиквичките на кубчета. Задушават се десетина минути, добавя се ситно нарязания копър, черен пипер и сол на вкус, след което се изсипват в намазана с масло тавичка.
Разбиват се яйцата, брашното, сметаната, подравя се сместта със сол и черен пипер, залива се ястието, разбърква се добре, настъргва се обилно кашкавал отгоре и се запича на средна фурна до зачервяване.
Идея: Поднася се с много свежа салата.
Тази рецепта за тиквички с гъби – вариант на еврейското ястие пащида, научих от един от форумите. Вкусно е, стана любимо в къщи.