Паста с хек, маслини и чери домати
Добави към моето меню
Паста с хек, маслини и чери домати
Рецепта Ана Мориц
продукти:
спагети или друга паста
филе от хек
масло
чесън
чери домати
маслини
босилек
лимон
сол, черен пипер
Приготвяне на Паста с хек, маслини и чери домати
Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда.
Филетата от риба хек се нарязват на дребно и се овкусяват с лимон , сол и черен пипер.
В дълбок тиган се стопява масло, слагат се филето от кех и ситно нарязан чесън да се запържат. След около десетина минути се прибавят маслини и чери домати и вода. Като се сгъсти сосът, се добавя босилек и евентуално още сол , черен пипер и лимон.
По желание може накрая да се сложи и настърган кашкавал.
като стане соса , се прибавя пастата в тигана и се бърка 1-2 минути.