Защо да изберем патешко месо
Добави към моето меню
Ако сте любител на гурме кухнята то знаете, че патешкото е предпочитано месо и може би сте поръчвали например: Патешко магре сувит с крем от трюфели.
Ако имате ловджия в семейството може би сте приготвяли дива патица. Или ако има откъде да закупите домашна свободно отгледана патица (когато бях малка на село гледаха и кокошки и патици и юрдечки, но сега няма). В големите магазини също може да закупите патешко месо.
А рецепта може да изберете тук: Рецепти с патешко – предложенията как да приготвите патешко магре (филе) са изкушаващи, а пълнена патица е празнично ястие подходящо за новогодишната трапеза.
Патешко магре (филе) в портокалов сос
Сочно изпечено патешко филе,полято с фин портокалов сос и гарнирано със смокиново чътни
Английската дума патица идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането. Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца. Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци, възглавници и зимни дрехи – „патешки пух“. Китай е най-големия пазар на патици в света – пекинска патица се отглежда вече и у нас. Патешкото е гурме храна и се избира за закупуване патешко месо от свободно отглеждани птици.
8 любопитни факта за патешкото месо
Това са няколко интересни факти за патешкото месо подбрани от Foodpanda:
• Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото.
• Патешкото месо е най- популярното в гурме кухнята.
• Месото от патица е високо-протеинова храна.
• Патешкото месо е богато на цинк и селен.
• Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак. Много добре се съчетава с цитруси или смокини.
• Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.