Печени чушки с картофи и зелен лук
Добави към моето меню
Печени чушки с картофи и зелен лук
Продукти
1 буркан печени червени чушки
400 г картофи
2-3 стръка зелен лук
1 кисела краставичка
Няколко листа зелена салата
10-на маслини
1 ч.л. смлени орехи
1 ч.л. ябълков оцет
Рецепта за Печени чушки с картофи и зелен лук
• Избират се хубави здрави печени чушки
• Плънката се приготвя като сварени на пара картофите се настъргват на рнде и се смесват със ситно нарязана кисела краставичка и зелен лук
• С приготвената плънка се пълнят чушките
• Подреждат се върху листа зелена салата, добавят се маслини и се поръсва със смлени орехови ядки
Рецептата е приготвена за Бъдни вечер, продуктите са достъпни в магазина в края на декември и е вкусна алтернатива на традиционните пълнени чушки с боб