Пикантни лучени кръгчета
Добави към моето меню
Пикантни лучени кръгчета
3-4 глави лук
олио за пържене
за тестото:
1/2 кофичка кисело мляко (200-250 г)
100-150 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. риган
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чесново брашно
за соса:
100 г сирене
100 г заквасена сметана
1/2 червена чушка
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. оцет
1 с. л. сос “Уостър”
чили сос на вкус
сол на вкус
Натрошеното (настъргано) сирене, сметаната, киселото мляко, оцета и соса “Уорчестър” се смесват. Добавя се нарязаната червена чушка, подправя се с чили сос и сол на вкус и се пюрира (разбива се с миксера до получаването на сос, ако е необходимо се прибавя 1 с.л. вода за получаването на необходимата гъстота).
Яйцето се разбива в купа. Киселото мляко се разбива, изсипва се брашното, в което се смесва баклувера и се налива прясното мляко (аз го правя с вода). Разбърква се. Ароматните подправки се смесват и се добавят към тестото.
Лукът се нарязва на шайби. Кръгчетата се овалват в панировката и се пържат от двете страни в обилно количество предварително загрято олио. Изваждат се върху салфетка.
Панираните шайби лук се сервират със соса.
Това може да бъде гарнитура, може да бъде и самостоятелно ястие. В нашето семейство много харесваме паниран лук, панирани лучени кръгчета. Често ги приготвяме (без сос или със сос) и ги сервирам със зелена салата и бира.
Това е друг вариант, с бира, за панирани лучени кръгчета
Паниран лук
Този сос, дето го използваш, не се казва Уорчестър (!!!), а Устър.