Плодова торта
Добави към моето меню
Плодова торта
Рецепта Валерия.Мартин Кузманови
Необходими продукти:
1 компот от праскови
1 компот от кайсии
125 гр. чисто масло
4 яйца
1ч.ч захар
4с.л вода
4с.л олио
1 1/2 ч.ч брашно
ванилия
Начин на приготвяне на Плодова торта:
Разбиваме яйцата и захарта с миксер до побеляване, прибавяме водата, олиото и ванилията, а след това постепенно и брашното при непрекъснато бъркане.
Разтопяваме чистото масло и го изсипване на дъното на подходящ съд за печене /лично аз го я пека в електрическа тенджера – тези едновремешните на които капаците им пекът/ които предварително сме набрашнили, за да не ни залепне тортата.Нареждаме плодовете от компотите и заливаме със сместа.Печем 30 минути на около 200 градуса, но аз лично винаги си проверявам с клечка за зъби дали ми се е опекло.Когато изстине обръщаме в поднос и сиропираме обилно с сока от компота.Поема сока и от двата компота.