Последни Рецепти
Последни Статии

Плодове и зеленчуци за добър тен

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Плодове и зеленчуци за добър тен

Учени от университета Сент Андрюс Шотландия установиха, че редовната употреба в храненето на някои плодове и зеленчуци дават ефект подобен на този, ако човек посещава солариум. И така, ако всеки ден включвате във вашето меню
Зеле
– Киви
– Моркови

киви
фреш от киви – полезно и здравословно начало на деня

Кожата може да получи ефект на загар. Експериментът е проведен с мъже и жени, като са били направени снимки на участниците в началото и в края за нагледност.
Всеки ден участниците изяждали на ден 3 порции плодове и зеленчуци, а след 6 седмици състоянието на тяхната кожа забележително се променяло. Придобивала здрав и цветущ вид, а лек загар започвал да я покрива.
На независими наблюдатели също били показани снимки на участниците преди началото и в края на експеримента и те потвърдили подобрението в състоянието на кожата.
Обяснението в изменението на цвета е в това, че плодовете и зеленчуците съдържат много каротиноиди, които са природни оцветители. Благодарение на тях се получава оцветяването на домати, моркови, киви и др.
Плодовете и зеленчуците са не само полезни за здравето, те подобряват настроението, но и подобряват състояние на кожата, като я правят да изглежда по-добре и с по-хубав тен.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории