Последни Рецепти
Последни Статии

Плодовете защитават от рак

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Пет плода на ден защитават от рак

Компания YouGov по поръчка на Фонда за изследване на рака проведе изследване в резултат на което става ясно, че ако всеки ден приемаме 5 плода това ни защитава от рак.
Най-голям ефект има от фибрите, които са в плодовете, и именно те ни защитават от най-разпространените форми на рак – рак на стомаха и рак на гърдата.

кайсии

Учените смятат, че 5 порции плодове на ден доставят на организма необходимите му полезни вещества, от друга страна не са скъпи, достъпни са, има плодове за всеки сезон и за всеки вкус.
В някои случаи хората не могат да си позволят плодове поради липса на финансови средства. Има и изключение, някои хора казват, че не обичат плодове и не ядат, което е свързано с установени навици в тяхното хранене.
Специалистите са убедени, че е по-добре да се придържаме към растителна диета, която включва бобови култури и зеленчуци, както и плодове – това е и най-действащата защита от рак. Затова е по-добре да купуваме плодове, отколкото месо или полуфабрикати.
Факт е, че само 22% от населението на планетата консумира толкова плодове, че да бъдат защитени. По мнение на експертите, една от главната причина за разпространение на онкологичните заболявания в света е неправилното хранене.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории