Последни Рецепти
Последни Статии

Картофи по селски

Добавено в Аламинути, Гарнитури, Ястия без месо

Добави към моето меню

Картофи по селски

1 кг по-едри картофи
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
2 с.л. царевично брашно или галета
копър за поръсване
олио за пържене

Избират се по-едри картофи и се измиват. Сваряват необелени в подсолена вода до готовност.
Като изстинат се нарязват на едри парчета и се слагат в кутия с капак заедно с подправките и цаервчното брашно.
Кутията се разклаща за да могат подправките да полепнат по картофите.
След това се пържат в олио, докато хванат златиста коричка.

Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан копър.

В зависимост от нашето желание подправките могат да бъдат различни, може да се добави чесън, сирене или да се приготвят с лют червен пипер.
Може да се приготви както с пресни картофки, така и със стари.

Изключително лесно и вкусно – идеално мезе за бира! Рецепта, която не веднъж ме е изкушава в О’шипка и другаде, този път успешно реализирана, резултатът надмина очакванията

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    hrisito0o // February 6th, 2009 at 3:45 pm

    Tova e nai dobrata recepta za kartofi poselski.