Сладкиш с праскови
Добави към моето меню
Сладкиш с праскови
Рецепта споделена от Dimitrinka Mihaylova
Следобеден сладкиш с прасковки! Черпя всички Ваши читатели!
Продукти:
1 с.л. масло разтопено
6 праскови обезкостени и нарязани, твърди
100 г брашно
1 с.л. ром
1 ванилия
120 мл. прясно мляко
180 мл. сметана сладкарска
4 яйца
50 г захар
Начин на приготвяне:
С разтопеното масло намазваме тавичка и подреждаме нарязаните праскови.
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме сметаната, прясното мляко, ванилията и рома.
Бавно и постепенно, при непрекъснато бъркане добавяме брашното. (Да се получи малко по-плътна смес от палачинкова).
Заливаме плодовете със сместа.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 35 минути.
Изваждаме сладкиша от фурната, оставяме да се охлади леко и сервираме, поръсен с пудра захар.