Прасковки
Добави към моето меню
Една рецепта за любимите сладки от детството и не само споделена на страсницата във Фейсбук от
Milka Irikeva
Praskovki-recepta
Разбива ce 3 яйца с 1 ч.чаша захар,1ч.ч олио и 1ч.ч брашно и 1.ч.ч кисело мляко.
Към брашното трябва да ce прибави 1 пакетче амонячна сода.
Разбива ce хубаво и оставя 1 час настрани да “почива”.
След това ce прибавя толкова брашно/месиш и ръсиш/че да получиш тесто като за баница.
Правят се топки колкото орех,нареждат се в намазана тава и се пекът до бледо розово.
Като изстинат се маже основата с шипков мармалад/в него се слагат малко счукани орехи/.
Лепиш ги 2 *2.
Разтваря се малко жълта боя в студена вода,потапят се целите,след това се потапят в разтворена червена боя,но вече само половината и веднага ги овалваш в кристална захар.
Ако нямате боя ги потапяш само във вода и ги овалваш във захар.