Пълнен шаран
Добави към моето меню
Пълнен шаран
Рецепта споделена от Ралица Маринова
нашата трапеза за Никулден пълнен шаран с орехи,пържен шаран,питка и салатки Никулденска трапеза с традиционния пълнен шаран по стара семейна рецепта
Продукти
1 ч.ч. орехи
2 глави кромид лук
50 мл олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
Черен пипер на вкус
Шаран, около 2 кг
Начин на приготвяне
• 1 ч.ч. орехи се натрошават
• 2 големи глави лук се нарязват на дребно и всичко се запържва в 50 мл. олио, добавя се 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, черен пипер на вкус.
• С тази смес напълваме изчистен шаран с тегло около 2 кг. ,зашиваме с конец или забождаме с клечки за зъби,намазваме и отвън шарана с олио и печем на 200 градуса до зачервяване