Последни Рецепти
Последни Статии

Чудни десерти с малини

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Малините са много арoматни, много нежни и с приятен червеникав цвят, е има и жълти, както и малини които дават плод и през септември. Може да ги гледате в градината, да си наберете в планината, да ги купите в магазина. Може да се замразяват. Може да направите сироп, сладко, компот с тях и така да се радвате на вкуса им през цялаъа година.

Малините са с високо съдържание на фибри и антиоксиданти, които ги прави с ценни здравословни свойства.
Съдържа витамин С, каротин,калций, желязо, мед, йод и цинк. Само 200 г малини осигуряват необходимата дневна доза от витамин С.

raspberries pix

Малините имат противовъзпалително, потогонно и запичащо действие.
Също така са установени и бактерицидни и понижаващи температурата ефекти.

С най-много лечебни свойства се отличава горската малина. Най-близкото място до София където може да хаппнете горски малини е на Витоша. И боровинки има.

raspberries pix hrast

В малината може да се открие и салицилова киселина, която е компонент на аспирина и благодарение на нея това растение е едно от най-добрите природни средства против различни възпалителни процеси.
Затова може да наберете листа от горска малина, да ги изсушите и да добавяте към билков чай. Листата на малината и къпината са билки.

С малини може да се приготвят много десерти, сироп, сладко, малиново вино.

krem malini

Най-лесния и вкусен десерт е Крем с малини – приготвя се само от кисело мляко, малини, мед на вкус и пакетче желатин. Ако имате повече малини може да направите и малинов сладолед или сорбе – разбийте малините, подсласте с мед и замразете. Това лято фруктовите сладоледи са хит.

Ето още идеи какво да приготвите с малини:

recepti s malini
Рецепти с малини

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории