Пикантно агнешко печено
Добави към моето меню
- 1 кг агнешко месо от бутчето
- 1 пакетче краве масло
- 500 гр спанак
- копър и магданоз по 1 връзка
- 1 чаша червено вино
- 1 сл брашно
- 4 яйца
- черен пипер
- сол на вкус
Нарежете месото на малки късчета, поръсете с черен пипер, сложете го в тавичка с половината масло и малко вода. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в умерена фурна. Когато месото е почти изпечено, върху него сложете спанака (предварително измит, сварен, отцеден и нарязан), смесен със ситно нарязания копър и магданоз. Залейте с останалото масло и виното, в което сте размили брашното. Печете още 15 минути. Залейте с разбитите яйца. Запечете докато се стегнат яйцата.