Пълнени чушки по селски
Добави към моето меню
- пиперки за пълнени 8
- 2 картофа, средно големи
- 5 с.л. ориз
- 1-2 домата
- 2 с.л. олио
- 2, 3 скилидки чесън
- 1 глава лук или 1 връзка зелен лук
- мащерка, мента, джоджен и магданоз на вкус
Ситно нарязаните картофи, задушете заедно с лука. Прибавете ориза и оставете да омекне. Прибавете ситно нарязания чесън и след няколко минути снемете от огъня. Добавете подправките. С готовата смес пълните пиперките, като всяка запушвате с парченце картоф и печете на фурна.
Соса приготвяте от настърганите домати, които варите на умерен огън, като прибавяте подправки на вкус и една лъжица олио. Соса подлучвате с чесън и заливата изпечените чушки.