Последни Рецепти
Последни Статии

Пържена риба

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Пържена риба с пармезан

1 кг филе от риба, бяла риба, сулка, хек
1 яйце
по 1/2 ч.л. чесън на прах и черен пипер
по 1 ч.л. олио и зехтин
нарязан магданоз
лимон
чаша настърган пармезан предава различн вкус

Разбийте яйцето с чесъна и пипера. Потопете филетата в него и ги изцедете след това. После ги оваляйте в пармезана и ги оставете така за 5 минути.
Загрейте мазнината на умерен огън и запържете в нея филетата, докато придобият кафява коричка. Поръсете с магданоз и сервирайте с резенчета лимон.

Поднасяте с много свежа салата, лимон и вино

Идея: пармезана може да замените с 2 с.л. царвично брашно и тогава ще стане класичска рецепта за риба пане, така както я предпочитаме у дома и сме спасявали не един път “задължителния” ден с риба:). През пролетта това е голяма купа зелена салата с риба тон, маслини и много лимон.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    lambrina // May 21st, 2006 at 5:10 pm

    със сигоиност ще е много добро,но без черния пипер.
    непременно ще го пробвам.