Пържена риба
Добави към моето меню
Пържена риба с пармезан
1 кг филе от риба, бяла риба, сулка, хек
1 яйце
по 1/2 ч.л. чесън на прах и черен пипер
по 1 ч.л. олио и зехтин
нарязан магданоз
лимон
чаша настърган пармезан предава различн вкус
Разбийте яйцето с чесъна и пипера. Потопете филетата в него и ги изцедете след това. После ги оваляйте в пармезана и ги оставете така за 5 минути.
Загрейте мазнината на умерен огън и запържете в нея филетата, докато придобият кафява коричка. Поръсете с магданоз и сервирайте с резенчета лимон.
Поднасяте с много свежа салата, лимон и вино
Идея: пармезана може да замените с 2 с.л. царвично брашно и тогава ще стане класичска рецепта за риба пане, така както я предпочитаме у дома и сме спасявали не един път “задължителния” ден с риба:). През пролетта това е голяма купа зелена салата с риба тон, маслини и много лимон.
със сигоиност ще е много добро,но без черния пипер.
непременно ще го пробвам.