Руло от заек
Добави към моето меню
Руло от заек
1 заек
за плънката:
50-100 гр бекон
200 гр печурки
2 моркова
100 гр глава целина
100 гр орехови ядки
100 мл бяло вино
50 мл олио
1 – 2 глави кромид лук
1 стрък праз лук
10 главички арпаджик
2 скилидки чесън
2 с. л. горчица
1 с. л. мед
2-3 зърна бахар
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване
Заекът се обезкостява и се оформя така, че да се получи парче месо, подходящо да се навие на руло. Посолява се и се намазва с предварително разбитите горчица и мед.
Плънката се приготвя, като в олиото се задушават около 10 минути ситно нарязаните арпаджик, праз, морковите и целината. Прибавят се беконът (на кубчета) и гъбите (на ивички), и се задушава още 5 минути. Поставят се останалите продукти за плънката, разбърква се добре и задушаването продължава още 5 минути, докато виното се изпари.
Готовата плънка се разпределя върху овкусеното месо. Завива се руло, стяга се с конец и повърхността на рулото се намазва с масло.
Рулото се прехвърля в намаслена тава и се покрива с готварско фолио. Пече се около 2 часа при температура 240 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, фолиото се отстранява за да се запече хубаво и да добие хрупкава коричка.
Използвани маркери:
заек
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno
strahotno