Салата от паста и кълнове
Добави към моето меню
Салата от паста и кълнове
Кълновете са изключително полезни. Особено през зимата и в началото на пролетта те са източник на витамини – достъпен и качествен, ако си ги приготвяте сами. А ако ги харесвате ще присъстват на вашата трапеза през цялата година и ще станете специалист по отглеждането им в домашни условия. Това е една салата с паста, която може да се поднесе и като вечеря
Продукти
200 г паста (може да използвате и цветни спирали)
50 г кълнове от жито
1 морков
2-3 кисели краставички
1 с.л. зехтин
Рецепта за салата от паста и кълнове
• Пастата се сварява според това, което пише на опаковката
• Сварената паста се отцежда. В купа се смесва с настъргания мотков и нарязаниате на ситно кисели краставички и зехтина
• Добавят се кълнове и се поднася