Последни Рецепти
Последни Статии

Сладкиш с дюли

Добавено в Сладкиши

Добави към моето меню

СЛАДКИШ С ДЮЛИ

Продукти

За кексовата смес:
2 яйца
100 г кафява захар
50 мл олио
200 мл кисело мляко
300 г брашно
100 г натрошени орехи
1 ч. л. канела
10 г бакпулвер

За пълнежа от дюли:
3 дюли
100 г захар
100 мл вода
Пръчка канела
4 с.л. захар за карамела

Рецепта за сладкиш с дюли
• В дълбок тиган загрейте 100 мл вода и добавете захарта и пръчка канела за аромат (може и 1 ч.л. канела). Когато заври добавете почистените и нарязани на кубчета дюли
• Оставете така докато омекнат, няколко минути, след което ги прецедете. Отцеденият сок е около 100 мл
• Разбийте яйцата със захарта до крем. Добавете пресятото с бакпулвер брашно, киселото мляко, канела, олио, сока от дюлите и разбъркайте. Добавете и половината орехи
• През това време сложете тавата с 4 с.л. захар във фурната да се карамелизира
• В средата на тавата върху топлия карамел се редят дюлите смесени с половината орехи
• Кексовата смес се излива встрани и след това се заглажда
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност

Забележки – дюлите се режат трудно и ги нарязах на едри парчета. В центъра не загладих с кексова смес – получи си нещо вкусно, но не и толкова естетично, защото дюлите бяха отделно

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории