Последни Рецепти
Последни Статии

SPECIES

Добавено в Други

Добави към моето меню

SPECIES
За да промени външността на човек е необходима специална програма и психологична подкрепа.

На 14-та годишна конференция “Здраве и фитнес” американски учени заявиха, че фигурата на човек зависи от неговата самооценка. Как трябва да живеем и да се отнасяме към нас самите за да останем през целия живот стройни?

Един от учените е представил доклад в който се разглежда теорията SPECIES, основана на създадената от Националния Здравен Институт концепция. Представлява съвкупност от фактори, необходими за благополучиети на всяка личност:
– Social – социални отношения;
– Physical – физическо здраве;
– Emotional – емоционално състояние;
– Career – кариера;
– Intellectual – възпитание;
– Environment – околна среда;
– Spiritual – духовен и емоционален свят.

Съгласно тази теория съществаува права зависимост между самооценката на човека и неговата фигура. Колкото е по-висока неговата самооценка толкова е по-строен човек.

А за поддържането на висока самооценка и запазване на стройно тяло е необходимо да уважаваме своето минало и да ценим опита, който имаме, да приемаме нас самите, такива, каквито сме и позитивно да мислим и в момента и в бъдещето, да вярваме в себе си, да не се сравняваме с другите, да се поощряваме и да се награждаваме сами, да се отнасяме към всичко по-просто и без големи очаквания, да не се крием от света, а да бъдем такива, каквито сме и да се научим да се справяме с трудностите.

Едиснтвеното, което ме кара да не се съглася с тази теория е, че познавам много умни хора (програмисти или хора, които се занимават с умствен труд), хора с достатъчно самочуствие и добро възпитание, които обаче имат проблем със стройността и компенсират това с излъчване и енергията, която имат.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории