Малки тайни срещу преяждане
Добави към моето меню
Малки тайни срещу преяждане
* Ако имате богат избор от храни и волята ви е подложена на изпитание, сложете в малка чиния само два вида храна. Общото количество не бива да превишава 200 грама. След като изядете “дажбата”, не посягайте към друга храна поне 2-3 часа.
* Консумирайте ядките (бадеми, фъстъци и пр.) самостоятелно, без да ги смесвате с други храни – така организмът ще ги преработи по-лесно.
* Поемайте малки количества от храните, но по-често. Можете да си позволите 5 хранения дневно. Когато храната е малко, организмът я усвоява лесно, а честото приемане на храна потиска чувството на глад.
* Не допускайте разпространената грешка да гладувате цял ден с мисълта, че вечерта ще хапнете солидно. Точно такова “ядене на корем”, и то вечер, води до напълняване, защото организмът няма как да преработи поетото наведнъж прекомерно количество храна.
* Пийте повече минерална вода – тя спомага за доброто горене и разграждане на мазнините. Препоръчителната дневна доза е 7-8 чаши.