Последни Рецепти
Последни Статии

кафе в Starbucks

Добавено в Други

Добави към моето меню

На кафе в “Старбъкс”
или добре дошли в социалния клуб

За кафето, за видовете кафе, различни рецепти за напитки с кафе и рецепти за сладкиши с кафе, за различните видове кафе, което се пие по света съм писала и преди – за виенските сладкарници, за късото експресо на площада Сан Марко във Венеция, за фрапето в Гърция, за кафето в Япония – затворено в кутия от хладилника мляко с кафе или ритуали с кафе в родината на кафето – Етиопия – съм писала и ще пиша. За кафето в офиса, за първата чаша кафе сутрин, за последното кафе късно вечер преди да се предаде проект съм писала.

Днес искам да ви разкажа за социалната роля на кафето.
Защото вече 2 века хората ходят в кафето за да се видят, за да се видят със сродните на тях души за да говорят на чаша кафе.

И такова място се оказа “Старбъкс”
Добре дошли в клуба на тези, които ходят на това място, дават повече пари за чаша кафе за да говорят със хората с които имат общи интереси.

От “Старбъкс” се грижат за клиента, тук наистина има политика за спечелване на клиента. И част от това е coffee testing.

starbucks
снимката е на Нуши
и тя си пие кафето тук и както се казва от една порода сме – ходим с нотебук по кафетата, имаме блог и времето ще покаже дали общото свършва до тук

Лена Гамбъл остави кръстословицата на масата и посегна към чашата с кафето. Отпиваше през парата и усещаше върху езика си горещата отвара, силна и с богат аромат, точно както я обичаше. Беше смес на търговската верига “Старбъкс”, купена от … три пъти по-скъпо от което и да е друго кафе. За Лена то си струваше парите – беше си направила голям подарък – и всяка сутрин си приготвяше по една чаша с гореща вода от чайника с такова вълнение, сякаш беше наркоман, застанал над нагорещена лъжичка контрабанден хероин.

“Град в пламъци” Робърт Елис

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории