Лека ягодова торта
Добави към моето меню
Лека ягодова торта
в сезона на ягодите още едно плодово изкушение
Продукти за форма за торта с диаметър 26 см
Блат
4 яйца
100 г захар
200 г брашно
150 мл прясно мляко
3 с.л. какао
1/2 ч.л. бакпулвер
Крем
400 мл сладкарска сметана
400 гр Маскарпоне (може извара, но качествена)
100 г захар
100 г бял шоколад
2 ванилии
2 п. желатин (х10 г)
Глазура:
500 мл ягодов сироп (от компот)
2 п желатин (х 10г)
1 кг ягоди
листа мента за украса
може да добавите портокал на тънки шайби, ананас, банан, киви – в случая има праскови от компот в крема и киви
Приготвяне: